Collactive en BMK zijn gefuseerd tot CollactiveBMK Credit Management. Lees er alles over in ons fusie magazine.

Menu

Minnelijke incasso

Snel, met oog voor een goede relatie en zonder tussenkomst van de rechter. Dat is de kracht van een minnelijke incasso. Snelheid van handelen vergroot de kans op succes aanzienlijk. We behandelen alle vorderingen vasthoudend, alsof het onze eigen vordering is.

Wanneer wij de vordering in behandeling hebben genomen, start het minnelijke incasso traject direct. Binnen 24 uur na ontvangst van de vordering nemen wij contact op met de debiteur, zo heeft de debiteur meteen het gevoel dat wij er bovenop zitten. De eerste stap is het versturen van een schriftelijke sommatie naar de debiteur. Vanaf dat moment is de debiteur ook incassokosten en rente verschuldigd. Wij streven ernaar om al het verschuldigde geld, óók de incassokosten en de rente, te innen. De debiteur moet begrijpen dat het niet tijdig betalen van een factuur niet zonder gevolgen kan blijven.

 

Werkwijze minnelijke incasso

Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de door jouw opgebouwde relatie met de klant. We incasseren altijd op een klantvriendelijke manier, zodat je ook in de toekomst nog zaken kan blijven doen met deze klant.

 

Reageert de debiteur niet op onze sommatie, dan houdt jouw vaste dossierbehandelaar met een flinke portie creativiteit en door het hanteren van korte betalingstermijnen de druk tot betalen hoog. Het minnelijke incasso traject omvat onder andere een formele ingebrekestelling, telefonische incasso en waar nodig het treffen van een betalingsregeling. Levert dat niets op, dan boeken we vaak veel resultaat met het debiteurenbezoek.

 

Via heldere rapportages houden we je op de hoogte van de voortgang en resultaten van het minnelijke incasso traject. Klachten of problemen waar we tegenaan lopen, koppelen we onmiddellijk terug. Via ons handige online systeem kijk je mee met onze werkzaamheden en volg je eenvoudig de voortgang. Levert minnelijke incasso geen resultaat op? Dan krijg je van ons een uitgebreid advies over mogelijke vervolgstappen, juridische incasso, afboeken of schuldbewaking.

Minnelijke incasso oplossingen van CollactiveBMK

Minnelijke incasso op maat

CollactiveBMK werkt niet met een automatisch gegenereerd incassotraject. Iedere vordering is uniek en elke debiteur reageert anders op een betalingsverzoek. Daarom bieden wij uitsluitend incasso oplossingen op maat aan. Het te volgen minnelijke incasso traject wordt door de vast dossierbehandelaar specifiek afgestemd op de betreffende vordering en debiteur. Maatwerk om ervoor te zorgen dat de vordering betaald wordt.

 

Incasso overeenkomst of eenmalig traject

Met een incasso overeenkomst van CollactiveBMK ben je het hele jaar verzekerd dat er een professioneel bureau achter je staat. Heb je echter zelden een vordering die je voor minnelijke incasso wilt aanbieden en wil je liever een losse vordering indienen? Ook die mogelijkheid bieden wij je aan. Maak gebruik van onze handige rekenhulp om uit te vinden welke oplossing het beste bij jouw organisatie past, of neem contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag verder!

Meer weten?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Plan een videogesprek in met

Annuleer