Nieuwsberichten | Lees ons actuele nieuws hier

Menu

Kredietinformatie

Zijn er openstaande facturen bij een klant of vraag je je af of de klant binnen de gestelde termijn aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen? Maak dan gebruik van kredietinformatie van CollactiveBMK. Wij leveren op korte termijn de gewenste, betrouwbare kredietinformatie.

Met een kredietwaardigheidstoets heb je direct inzicht in de actuele kredietwaardigheid, met een uitgebreid kredietrapport. Onze afdeling kredietinformatie kan je snel betrouwbare gegevens verstrekken over ruim 125 miljoen bedrijven, wereldwijd. Of je nu op zoek bent naar een branchevergelijking, betalingsindicatie, risicoprofiel of een kredietlimiet. Wereldwijd hebben we toegang tot kredietrapportages van (potentiële) opdrachtgevers.

Uitgebreid kredietinformatierapport

Wil je diepgaande informatie over een organisatie voor maximale zekerheid en inzicht over de financiële risico’s van je relatie? Kies dan voor een uitgebreid kredietinformatierapport. Alle actuele gegevens, zoals betalingservaringen, jaarcijfers en eventuele insolventies uit het verleden, worden hierbij in kaart gebracht. Een uitgebreid kredietonderzoek kan binnen Nederland binnen 3 uur, tot maximaal 1 dag, verstrekt worden.

Soorten kredietinformatie

Razendsnel toegang tot de kredietgegevens van ruim 125 miljoen bedrijven. Met een kredietwaardigheidstoets heb je direct inzicht in de actuele kredietwaardigheid. Onze afdeling kredietinformatie kan je snel betrouwbare gegevens verstrekken over bedrijven.

De offline kredietrapporten zijn niet direct uit onze databank leverbaar. Onze kredietanalisten onderzoeken en analyseren de beschikbare, actuele data. Denk daarbij aan de meest recente jaarcijfers, recente betalingservaringen en kadastrale informatie. Tot slot ontvang je een goed beargumenteerd kredietadvies. Op basis hiervan bepaal je eenvoudig welke risico’s je loopt als je met deze klant in zee gaat.

Wil je voortdurend weten wat de actuele kredietwaardigheid is van je relatie(s)? Maak dan gebruik van de CollactiveBMK Alertservice. Hiermee kan je maatregelen nemen voordat het te laat is.

Revisiebewaking is een service om de kredietwaardigheid van potentiële opdrachtgevers nog beter te beoordelen. Als je deze service inschakelt, ontvang je met een vaste frequentie kredietrapporten van debiteuren die je wilt volgen. Deze frequentie is eenvoudig online te beheren. Dankzij revisiebewaking werk je altijd met actuele kredietrapporten. En deze informatie over kredietgegevens en betalingservaringen is altijd up-to-date. Soms is het verplicht om over deze informatie te beschikken. Denk aan kredietverzekeringen of een wettelijke regeling als Sarbanes-Oxley.

Met de krachtige software van Riskmanager check je razendsnel de financiële gezondheid van bestaande klanten en leveranciers. Op basis van eigen betalingservaringen ontvang je een risicoscore. Bij slecht scorende klanten, loop je meer risico. Als je de kredietwaardigheid van jouw klanten consequent onderzoekt en bewaakt met de Riskmanager loop je aanzienlijk minder risico in je debiteurenbeheer.

Krachtige koppeling kredietinformatie en debiteurenbeheer

Wil je een helder en gedetailleerd inzicht in de risico’s die je loopt met je debiteurenportefeuille? Koppel dan de Riskmanager aan de Beheermanager en de Alertmanager van CollactiveBMK. Zo profiteer je optimaal van de geïntegreerde aanpak van kredietinformatie en debiteurenbeheer. Treden er wijzigingen op in de kansen of risico’s? Dan ontvangt je direct een melding om actie te ondernemen.

Extra (prijs)voordeel met kredietinformatiebundels

Onvoldoende kredietwaardigheid van een (potentiële) klant kan jouw plannen doorkruizen. Heb je regelmatig een kredietrapport nodig? Kies dan voor een bundel ‘Online kredietrapporten’. Graag zetten we de belangrijkste voordelen van deze service op een rij:

  • Geen contract, je koopt alleen een bundel
  • Geen expiratiedatum
  • Vooraf betalen, dus niet elke maand een factuur
  • Hoe groter de bundel, hoe hoger de korting

Meer weten?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Plan een videogesprek in met

Annuleer