Nieuwsberichten | Lees ons actuele nieuws hier

Menu

Incasso Italië

Welke acties moet je ondernemen als Italiaanse debiteuren hun financiële verplichtingen niet nakomen? Allereerst is het zaak om er bovenop te zitten. De belangrijkste reden daarvoor schuilt in een cultureel verschil tussen Nederland en Italië. Italiaanse debiteuren hebben de naam echte wanbetalers te zijn. De betalingsmoraal in Nederland is in vergelijking met Italië veel beter. Graag zetten we voor je op een rij welke stappen je moet zetten bij incasso in Italië.

Stappenplan Incasso Italië

Draag de openstaande vordering over

Natuurlijk kunt je zelf bellen of een aanmaning versturen. Als je de vordering kracht bij wilt zetten, is het verstandiger om direct de specialisten van CollactiveBMK in te schakelen. Onze incassopartners in Italië spreken de taal van de debiteur, kennen de cultuur en betalingsgewoontes van het land en zijn vanzelfsprekend op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving. Ze weten dat Italiaanse debiteuren een aanmaning serieuzer nemen als die afkomstig is van een advocaat. Onze incassopartners gaan voor je aan de slag, tegen vooraf bepaalde tarieven. CollactiveBMK voert de regie, bewaakt de voortgang en blijft het aanspreekpunt voor de incasso in Italië. Reageert de debiteur niet op onze schriftelijke of telefonische sommaties? Start dan een juridische procedure.

Start een juridische procedure

Als de Italiaanse debiteur niet reageert op de aanmaning van een advocaat, zijn er twee mogelijkheden tot procederen. Je kan kiezen voor een snel betalingsbevel of voor een uitvoerige bodemprocedure. Als je inzet op een betalingsbevel, dan krijgt de debiteur 40 dagen de tijd om verweer te voeren. Als de tegenpartij bezwaar aantekent, dan start automatisch een bodemprocedure. Bij een betalingsbevel he je tevens de mogelijkheid om de zogenoemde executie bij voorraad aan te vragen. Het is voordelig als de rechtbank hiervoor het licht op groen zet. Zo kun je tijdens de bodemprocedure de goederen van de wederpartij laten bevriezen. Dat zet extra druk op de ketel.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Plan een videogesprek in met

Annuleer