Nieuwsberichten | Lees ons actuele nieuws hier

Menu

Gerechtelijke incasso

Het kan helaas voorkomen dat de vaste dossierbehandelaar de debiteur op alle mogelijke manieren tot betaling heeft gemaand, maar dat de betaling uitblijft. In dat geval bekijken we samen of het opstarten van een gerechtelijke incasso traject tot een passende oplossing kan leiden.

Het kan helaas voorkomen dat de vaste dossierbehandelaar de debiteur op alle mogelijke manieren tot betaling heeft gemaand tijdens het minnelijke incasso traject, maar dat de betaling uitblijft. In dat geval bekijken we samen of het opstarten van een gerechtelijke incasso traject tot een passende oplossing kan leiden. Daarbij houden we rekening met het financiële belang van de vordering, de kosten van een gerechtelijke procedure, de financiële positie van de debiteur en de kans dat de vordering wordt afgewezen door de rechter.

Neem vrijblijvend contact op:

 

 

Gerechtelijke incasso oplossing van CollactiveBMK

Deskundige begeleiding in het gerechtelijk proces

Dagvaardingsprocedure

Als de debiteur verweer voert tegen de vordering kan je een dagvaardingsprocedure aanvragen. In de dagvaarding wordt de gedaagde op een bepaalde datum opgeroepen om deel te nemen aan de tegen hem aangespannen procedure. Tijdens een dagvaardingsprocedure verzoek je de rechter om een antwoord te geven op de vraag wie er gelijk heeft. Daarnaast kan met deze procedure een zogenaamde ‘executoriale titel’ verkregen worden. Hiermee kan je de deurwaarder opdracht geven om beslag te leggen op het vermogen van de gedaagde.

 

Faillissementsprocedure

Wanneer de debiteur geen verweer voert tegen de vordering en je op korte termijn druk wil uitoefenen, kan je voor een faillissementsprocedure kiezen. Een faillissementsprocedure is een relatief goedkope, korte procedure en een zeer effectief drukmiddel. Voor een debiteur is er namelijk maar één manier om een faillissement te voorkomen en dat is door te betalen. Tijdens een faillissementsprocedure doet de rechter geen inhoudelijke uitspraken over de geldigheid van de vordering en er wordt ook geen ‘executoriale titel’ gegeven. Wanneer je uiteindelijk beslag wil laten leggen, kies dan voor een dagvaardingsprocedure.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Plan een videogesprek in met Leon Koppen (Directeur )

Annuleer