Nieuwsberichten | Lees ons actuele nieuws hier

Menu

Training & opleiding

CollactiveBMK verzorgt verschillende trainingen en opleidingen op het gebied van Credit Management. Wij nemen je mee in de wereld van het credit management en we delen, uit onze jarenlange ervaring, de kennis en kneepjes van het vak. We tillen je vaardigheden naar een hoger niveau.

Credit management heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar het een professie is met veel aanzien. De laatste decennia krijgt credit management in Nederland en omringende landen steeds meer voet aan de grond. Het begrip credit management wordt vaak in een adem genoemd met debiteurenbeheer.

Credit Management

Credit management omvat veel meer dan alleen debiteurenbeheer. Bovendien vinden wij dat veel meer afdelingen, naast de financiële administratie, vorm en inhoud moeten geven aan deze onmisbare discipline voor de bedrijfsvoering. Credit management moet serieus genomen worden wanneer debiteuren achterblijven met betalen van de facturen.

Credit management heeft 3 belangrijke pijlers, kredietrisico’s beperken, betalingstermijnen verkorten en het werkkapitaal (de cashflow) vergroten. Een laag debiteurensaldo en lage afschrijvingen op debiteuren (klanten) zorgt ervoor dat een bedrijf kredietwaardig blijft. Om deze drie doelstellingen te realiseren, richt credit management zich op meer dan het incasseren van de openstaande vorderingen. Credit managementbureaus richten zich op de drie belangrijke pijlers, met het aanbieden van kredietinformatie, debiteurenbeheer en incasso. De kracht van goed credit management komt volledig tot zijn recht als een bedrijf alle drie de facetten integraal toepast en uitvoert.

Training & opleiding credit management

Trainingen & opleidingen op het gebied van credit management helpen bij het op peil houden en verbeteren van je kennis.

Training Introductie credit management

Tijdens onze training Introductie credit management zoomen we onder andere in op de rol van credit management binnen organisaties en bedrijven en wat de meerwaarde is van credit management.

Training Debiteurenbeheer

Tijdens onze training Debiteurenbeheer helpen wij jou om je kennis en vaardigheden op het gebied van debiteurenbeheer naar een hoger niveau te tillen en zo de bedrijfsvoering efficiënter te maken.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Plan een videogesprek in met Leon Koppen (Directeur )

Annuleer