Nieuwsberichten | Lees ons actuele nieuws hier

Menu

Credit Management oplossingen voor de zorg

Veel zorginstellingen moeten, onder andere bezuinigingen, meer focussen op efficiency. In het streven naar doelgerichtheid gaan kostenbesparingen en het verbeteren van de resultaten hand in hand. Om de cashflow te verbeteren en de zorg op peil te houden, speelt credit management een grote rol.

Bij ziekenhuizen, zorginstellingen en andere zorgaanbieders staat de zorg voor patiënten logischerwijs op de eerste plaats. Maar aan afspraken, behandelingen, operaties en het gebruik van medicatie hangt uiteraard een prijskaartje. Het deel waarvoor de patiënt verzekerd is, wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraars, voor het andere deel krijgt de patiënt een factuur. Vaak gaat dit via een gespecialiseerd bedrijf dat de facturering en het debiteurenbeheer voor zijn rekening neemt, maar het kan ook rechtstreeks.

Facturering en debiteurenbeheer voor zorginstellingen

Het versturen en innen van facturen is niet de core business van zorginstellingen. De zorg voor patiënten komt, gelukkig, altijd op de eerste plaats. De consequentie daarvan is helaas wel dat er voor miljoenen euro’s aan onbetaalde facturen openstaan. Sommige openstaande vorderingen worden pas na maanden of zelfs jaren betaald of moeten zelfs helemaal afgeboekt worden. Wanbetalers in de zorg zijn, bewust of onbewust, verantwoordelijk voor een enorme verspilling. Onderaan de streep komen zorginstellingen en ziekenhuizen deze bedragen te kort. Openstaande facturen hebben daarmee hun weerslag op de kwaliteit van de zorg, de service en de dienstverlening.

 

Credit management voor de zorg

CollactiveBMK verzorgt al jarenlang voor tal van ziekenhuizen en zorginstellingen het gehele traject van credit management. Het debiteurenbeheer voor al onze zorgklanten is volledig geautomatiseerd en aangepast aan de specifieke eisen en wensen in de zorg. Dankzij onze software zijn we in staat om het betaalgedrag van patiënten 24/7 te monitoren, maar er komt meer bij kijken. Succes in debiteurenbeheer valt of staat met menselijk contact en inlevingsvermogen.

 

Het spreekwoord ‘Voorkomen is beter dan genezen’ kent zijn oorsprong in de zorg. Bij ons product CollactiveBMK Care, de credit management voor de zorg oplossingen, gaan wij uit van dezelfde betekenis. Bij de facturering en het debiteurenbeheer verliezen wij het maatschappelijke karakter van de zorg geen moment uit het oog. Maar we houden met gerichte acties en regelingen continu de spreekwoordelijke vinger aan de pols.

Stappenplan credit management voor de zorg

Voor alle duidelijkheid zetten we graag de volledige stappen die wij hanteren bij CollactiveBMK Care op een rij.

Debiteurenbeheer

De stap debiteurenbeheer bevat onder de facturering, telefonisch contact met de debiteur, het versturen van de WIK brieven met aansluitend telefonisch contact. Meer

Minnelijke incasso

De stap minnelijke incasso bevat onder andere het versturen van herinneringen en telefonisch contact in het buitengerechtelijke traject. Uiteraard behoren het maken van betalingsregelingen en het bezoek van de debiteur voor uitleg over de regelingen en procedures tot deze stap.

Gerechtelijke incasso

Tijdens de gerechtelijke incasso stap geeft CollactiveBMK uitgebreid advies over de kans van slagen in het traject. Onze juristen staan voor je klaar voor het opstellen van dagvaardingen en advies gedurende het buitengerechtelijke incassotraject.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Plan een videogesprek in met

Annuleer